Nis

Dünyanın en büyük beş mücevher fuarından biri olan ve Türkiye'nin ilk ve tek ihtisas uluslararası mücevher fuarı olan Istanbul Jewelry Show, 17 - 20 Nisan 2024 tarihlerinde 55. kez İstanbul Fuar Merkezi'nde düzenlendi. Okul Müdürümüz Önser YEĞİN fuarda okulumuzu organizasyonun tahsis ettiği stantta temsil etti. Oltu Taşı, Oltu Mavisi, Oltu Zümrütü gibi değerli taşların, yöremiz ekonomisine katkılarını sağlamak üzere tanıtımlarını yapan merkez müdürümüz  yurt içinden ve yurt dışından önemli ziyaretçileri stantımızda ağırladı. Üreticiler, toptancılar, tedarikçiler, perakendeciler ve tasarımcıların bir araya geldiği fuarda yöremiz Oltu'ya ait olan değerli ve yarı değerli taşların işlemeciliği son derece ilgi gördü. Narman sınırlarından çıkan mavi oniks taşının mücevheratta kullanılması ve dünyada başka da bir eşi olmasından dolayı dünya müvevhercileri tarafından ilgiyle karşılandı.

Önümüzdeki aylarda yapılacak İstanbul Mücevher İhracatçılar Birliği'nin aylık olağan toplantılardan biri ilçemizde yapılacak olup bu hususun ilçemize yatırımlar getirmesi beklenmektedir.

Nis

Oltu taşının emektar ustalarından Süleyman COŞKUN'a Oltu Mesleki Eğitim Müdürlüğü olarak ziyarette bulunduk.

Mrt

12 Mart İstiklal Marşı'nın kabulünün 103. yılı ve Mehmet Akif Ersoy'u anma günü programı düzenlendi. Kaymakamlık konferans salonunda Oltu Anadolu Müdürlüğü tarafından hazırlanan program; Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile günün anlam ve önemini belirten konuşma, şiir dinletisi, video ve oratoryo gösteriminin ardından müzik dinletisi ile sona erdi. Programa Kaymakam İbrahim Gökmen, ilçe protokolü, siyasi parti ve STK temsilcileri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Kas

2023-1-TR01-KA121-NET-000117793 Nolu Akredite projemiz merkez müdürümüz Önser YEĞİN ve Türkiye Ulusal Ajansı Başkanlığı tarafından 07.11.2023 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

Projemiz kapsamında farklı alan ve dallarda yaklaşık 20 öğrencimiz kısa süreli staj eğitimi için AB ülkelerine giderek mesleki eğitimlerini geliştireceklerdir.

Farklı alan ve dallarda müracaat eden 5 öğrencimiz de en az 90 gün süre ile mesleki formasyonlarını AB ülkelerinde geliştireceklerdir.

öğrencilerimiz aşağıdaki linkten ilgili forma ulaşabilirler.

Ekm

Merkezimiz İstanbul Jewelry Show'da stant açarak başta okulumuzu, ilçe ve ilimizi tanıtma fırsatı yakaladı.

Eyl

Merkezimiz öğrenci ve ustalarının el emeği göz nuru ürünlerinin sergilenmesi ve tanıtılması için 5-08 Ekim 2023 tarihleri arasında Elmas Kule sponsorluğunda 54. kez düzenlenen Istanbul Jewelry Fuarındayız.

Eyl

Merkezimizin planlayıp hazırladığı ve Türkiye Ulusal Ajansı'nın finanse ederek desteklediği 2023 Çağrı Yılına Ait AB projemize katılımcı olmak isteyen öğrencilerimiz aşağıdaki şartları taşımaları kaydıyla linkte verilen formu doldurarak Merkezimize bizzat başvuruda bulunacaklardır.

Ağu

Oltu Merkezi Eğitim Merkezi Türkiye Ulusal Ajansınca 2023-1-TR01-KA121-VET-000117793 numara ile 2023 Çağrı yılında tekrar Fon almayı başarmıştır. Merkezimiz Türkiye’deki Mesleki Eğitim merkezleri arasında Akredite olan tek Eğitim Merkezi olduğundan 2027 yılına kadar AB Türkiye Ulusal Ajansından yaptığı projeler doğrultusunda fon almaya devam edecektir.

Haz

ERASMUSPRO KAPSAMINDA FİNLANDİYA'YA GİDEN ÜÇ KALFA ÖĞRENCİMİZ ÜÇ AYLIK UZUN DÖNEM STAJLARINI BİTİREREK YURDA DÖNDÜLER

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanından üç Kalfa Öğrencimiz Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de 3 aylık Stajlarını tamamlayarak yurda döndüler.

Haz

Tayland Değerli Taş Faset Kesim Öğrenci Stajı Ve Personel İşbaşı Gözlem Eğitimi Hareketliliğini Gerçekleştiren Öğrenci ve Personelimiz Yurda Döndü

Nis

Merkezimiz Yiyecek İçecek Alanı Aşçılık  ve Konaklama ve Seyahat Hizmetleri alanından öğrencilerimiz, Dünyaca ünlü 5 yıldızlı otellerin mutfağında Staj görmek İçin Mauritius'da bulunan Maritim Otelde staj görme şansı yakalaycak. Merkezimiz Öğrencisi olup Yiyecek İçecek Hizmetleri Alanı Aşçılık Dalı öğrencilerinden Yabancı dili iyi olan öğrencilerimiz arasından seçeceğimiz Çırak/Kalfa öğrencimizi, Mauritius'da bulunan Maritim Otelde  6 aylık staj görmeleri için Erasmuspro kapsamında gönderceğiz.

Nis

FİNLANDİYA'DA MOTORLU ARAÇLAR TEKNOLOJİSİ ALANINDA 20 GÜN STAJ GÖREN ÖĞRENCİLERİMİZ YURDA DÖNDÜ

Merkezimiz Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanı Çırak Öğrencilerimiz Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de 20 günlük stajlarını tamamlayarak Refakatçi ÖĞretmenimiz Okan Demirel beyin refakatinde yurda döndüler.

Mrt

Merkezimizin hazırlayıp sunduğu, Türkiye Ulusal Ajansınca da kabul edilerek finanse edilen 2022-1-TR01-KA121-VET-00059825 Nolu Akredite Projemizin Erasmuspro kapsamındaki Finlandiya hareketliliği 13 Mart 2023 tarihi itibariyle başlamıştır.

Easmuspro kapsamında Güzellik ve Saç Bakım Hizmtleri Kadın Kuaförlüğü dalından 3 Kız öğrencimiz 90 gün süre ile Finlandiya'nın başkaenti Helksinki'ye gittiler. Ayrıca Motorlu Araçlar Teknolojisi Alanından 5 Çırak Öğrencimiz de Erasmus+ kapsamında alanlarında 20 günlük stajları için bir öğretmen eşliğinde Helsinki'ye uğurladık.