T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
ERZURUM / OLTU - Oltu Mesleki Eğitim Merkezi

ERASMUSPRO KAPSAMINDA FİNLANDİYA'YA GİDEN ÜÇ KALFA ÖĞRENCİMİZ ÜÇ AYLIK UZUN DÖNEM STAJLARINI BİTİREREK YURDA DÖNDÜLER

ERASMUSPRO KAPSAMINDA FİNLANDİYA'YA GİDEN ÜÇ KALFA ÖĞRENCİMİZ ÜÇ AYLIK UZUN DÖNEM STAJLARINI BİTİREREK YURDA DÖNDÜLER

Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri Alanından üç Kalfa Öğrencimiz Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'de 3 aylık Stajlarını tamamlayarak yurda döndüler.

Merkezimizin hazırladığı ve Türkiye Ulusal Ajansının kabul ederek finanse etiği Akredite Projemizin Erasmuspro kapsamındaki Güzellik ve Saç bakım Hizmetleri alanından üç kalfa öğrencimiz Finlandiya'nın Başkenti Helsinki'deki 3 aylık stajlarını başarıyla tamamlayarak ülkemize döndüler. Merkezimiz son sınıf Kalfa öğrencilerimizden Merve AK, Gizemnur Yıldıztekin ve İrem Yade Özdemir, yurda döndükten sonra Merkezimizi ziyarete geldiler. Erasmuspro kapsamında yaptıkları stajın kendilerinin mesleki gelişmleri açısından oldukça verimli geçtiğini söyleyen katılımcılarımız Merkez Müdürü ve Proje Koordinatörü Önser Yeğin'i makamında ziaret ederek böyle bir imkanı sağlamasından ve emeklerinden dolayı teşekkür ettiler. Merkez Müdürü Önser Yeğin de katılımcılara seertifika ve Europass Belgelerini takdim ederek bundsan sonraki çalışma hayatlarında başarılar diledi. 

Katılımcıların bu sene Merkezimizden mezun olmasıyla usta olacaklarından kendi iş yerlerini açarak edindikleri tecrübeleri yeni yetişen öğrencilerele paylaşacaklarını söylediler. Kazandıkları yeni yöntem ve tekiklerin kendilerine büyük avantaj sağlayacaklarını ifade eden katılımcılarımızdan Merve AK'IN Bursa'da kendi iş yerini açarak hizmet vereceğini söylemesi bu projelerin öğrenci ve personelimize büyük katkılar sağladığını göstermektedir. Katılımcılarımız, böyle uzun süreli stajın tekrar olsa gidebileceklerini ifade ederek başka meslektaşlarının bu gibi programları ganimet bilerek bu programlara katılmalarının önemine değindiler. 

Biz de tüm proje katılımcılarımıza başarılar dileyerek, çalışma hayatlarında bol ve bereketli kazançlar elde etmeleri dileğiyle kendilerini yeni çalışma hayatlarına uğurladık. 

Erasmuspro kapsamında  ki programlarımız 2023 yılı ve 2024 Yıında da devam edecektir. Merkezimize kayıtlı hangi alan ve dalda olursa olsun öğrencilerimizin öncelikle bu projelere başvurmaları gerekmektedir. Başvuru için bu linki tıklayarak https://oltumem.meb.k12.tr/meb_iys_dosyalar/25/10/278045/dosyalar/2022_12/06131506_KATILIMCI-BASVURU-FORMU-2022-akredite.pdf formu elle doldurp merkez müdürlüğümüze elden teslim etmeleri gerekmektedir. 

14-06-202314-06-2023

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 14.06.2023 - Güncelleme: 14.06.2023 18:27 - Görüntülenme: 127
  Beğen | 1  kişi beğendi