ÇIRAK VE KALFA KAYITLARIMIZ DEVAM EDİYOR

Bakanlığımızın başlatmış olduğu Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüzün yürürttüğü,  Mesleki Eğitimi Tanıtma ve Yaygınlaştırma Projesi (METYAP) KAPSAMINDA Mesleki Eğitim İnsan Kaynağımızın Geliştirilmesi amacıyla yıl sonu bir milyon çırak öğrenci hedefi için kayıtlarımız devam etmektedir. Mesleki Eğitime Kayıt olan her öğrenci için işletme sahibine devletin katkısı da devam etmektedir.

Çırak ve kalfa öğrencilerimizin özellikle Motorlu Araçlar Teknolojisi, Kuyumculuk Teknolojisi, Yiyecek İçecek Hizmetleri, Güzellik ve Saç Bakım Hizmetleri, Konaklama ve Seyahat Hizmetleri, Ayayabıcılık ve Seraciye, Pazarlama ve satış vb gibi alanlarda kayıtlarımız devam etmektedir. kaydolmak için öğrencilerimi öncelikle kendilerine alanlarıyla ilgili usta öğreticisi olan  bir işletme bulup aşağıdaki belgelerle bizzat başvurması gerekmektedir.

KAYIT İÇİN GEREKLİ EVRAKLAR:

1) Usta öğretici belgesi (iş yerinde çalışan yada iş yeri sahibine ait alan ve dal üzerinde yazmıyorsa ustalık belgesiyle beraber)

2)   Kimlik fotokopisi

3)  1 adet biyometrik fotoğraf

4) Öğrenim belgesi (Diploma en az ortaokul yada 8 yıllık ilköğretim mezunu olmak)

5)Sağlık raporu

6) Staj sözleşmesi bu linki meb_iys_dosyalar/25/10/278045/dosyalar/2017_10/17095648_Yeni_sYzleYme.docx

Yayın: 20.10.2022 - Güncelleme: 10.04.2023 14:36 - Görüntülenme: 190

Etiketler :